PARDUBICE – Už ve středu zahájí návštěvu Pardubického kraje prezident České republiky Miloš Zeman. Při organizaci návštěvy se nesmí zapomenout ani na takové „detaily“, jako je sestavení menu nejen na slavnostní večeři.
Jídelníček uzpůsobený panu prezidentovi je pestrý a slibuje výborný chuťový zážitek. Chystané pokrmy budou většinou připraveny z čerstvých místních surovin v duchu současných trendů moderní gastronomie. Kancelář hejtmana Pardubického kraje vybrala osvědčené hotely a restaurace, se kterými má dlouhodobě výborné zkušenosti.
Přehled jednotlivých menu:
Oběd 11. září 2013, hotel Zlatá Štika
– Předkrm: Terinka z králíka s listy mladého špenátu a jeřabinovou omáčkou
– Polévka: Bramborová polévka s pravými hřiby, čerstvou majoránkou a rozpečeným domácím chlebem
– Hlavní chod: Telecí kýta na majoránce s pošírovanou zeleninou s bramborovým fondantem
– Dezert: Jablečný koláč s ořechy
Večeře 11. září 2013, Zámek Pardubice – menu připravuje restaurace Bonté Class
– Předkrm: Terinka z pražské šunky s křenovým žervé, listové saláty s bylinkovým olejem a mini rajčaty
– Polévka: Drůbeží vývar s domácími nudlemi a bylinkami
– Hlavní chod: Hovězí líčka na červeném víně s restovanou kořenovou zeleninou a bramborovým pyré
– Dezert: Smetanový dezert z čerstvého kozího sýra s malinami
Oběd 12. září 2013, hostinec U Coufalů, Přívrat
– Předkrm: Šunkový kornoutek plněný křenovou šlehačkou, banketka
– Polévka: Hovězí vývar
– Hlavní chod: Pečená kachna s přílohou dle výběru
– Dezert: Domácí svatební koláčky
Večeře 12. září 2013, hotel Tvrz Orlice, Letohrad
– Předkrm: Rukolový salátek s kozím sýrem, cherry rajčátky a brusinkami s opečeným toustem
– Polévka: Kuřecí vývar s masem a domácími nudlemi
– Hlavní chod: Kuřecí steak s liškovým ragú na tymiánu, šťouchané brambory se slaninou a cibulí
– Dezert: Domácí datlový perník přelitý karamelem
[serialposts]